Wethouder Almere in de fout met museum

Museum De Paviljoens in Almere dreigt te worden opgeheven, schreef deze krant op 7 november. De gemeente Almere wil drie ton bezuinigen door sloop van het bijzondere gebouwencomplex - afkomstig van Documenta IX - én door het afstoten van museale taken. De redenering van wethouder Smeeman (VVD), wethouder Cultuur van Almere, in het artikel is gebaseerd op onjuiste cijfers. Museum De Paviljoens ontvangt jaarlijks geen 3.000 maar 14.000 bezoekers. Volgens wethouder Smeeman is de bezuiniging van drie ton alleen gericht op de gebouwen. De huisvestingskosten zijn echter veel lager. De Gemeente Almere bezuinigt met het besluit op de budgetten voor onder meer wijkprojecten, educatieve programma`s en tentoonstellingen en maakt daarmee het voortbestaan van Museum De Paviljoens onmogelijk.