Waarom die zaag?

Dit is weer eens een horrorfilm die nut en noodzaak van het genre volledig onbegrijpelijk maakt. Het is zo goed gedaan dat je er niet om kunt lachen. Wel kun je je steeds afvragen: waarom, waarom, waarom? The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning is een prequel van de beroemde horrorfilm uit 1974 die al vele vervolgen en een remake (2003) opleverde. Hier zien we hoe het zover heeft kunnen komen dat een familie uit Texas aan kannibalisme doet en de mooie jonge slachtoffers het liefst met een kettingzaag ombrengt. Ze hebben er die eerste keer al meteen lol in. De filmmakers staan aan de kant van deze helden, die al zoveel geld in het laatje hebben gebracht met hun gezaag. Het sadisme is bijna genoeglijk. De leider van de familie wordt net als in 2003 gespeeld door R. Lee Ermey, de sergeant uit Kubricks Full Metal Jacket (1987), die sindsdien op het portretteren van sadisten in uniform een carrière heeft kunnen bouwen. BS

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning. Regie: Jonathan Liebesman. Met: Jordana Brewster, Taylor Handley, Diora Baird. In: 35 bioscopen.