Universiteit stuurt per ongeluk 7.000 `ontslagmails`

Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft per ongeluk vrijwel alle medewerkers een `ontslagmail` gestuurd. Circa 7.000 werknemers kregen maandag een bericht in hun e-mailbox waarin viel te lezen dat hun dienstverband is beëindigd en dat daarom het persoonlijk e-mailadres komt te vervallen.

Een woordvoerder van de RuG omschrijft het voorval als ”Een foutje in het mailsysteem”. Volgens de woordvoerder was ”een van de computersystemen vastgelopen” met als gevolg dat er 7.000 mailtjes zijn verstuurd.

De afdeling gemeenschappelijk administratief internet, de afzender van het bericht, kreeg per kerende post honderden mailtjes terug. Veel mensen maakten zich zorgen, terwijl anderen vooral mailden om de afzender van het bericht sterkte te wensen met het afhandelen van alle reacties, vertelt de zegsman. ”Een aantal werknemers vroeg zich zelfs af of het salaris nog wel zou worden overgemaakt.” De universiteit neemt maatregelen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.