Trainen voor de Aziatische Spelen

Trainen voor de Aziatische Spelen Teheran, 15 nov. Roeisters van de Iraanse nationale selectie poseren na een training in Teheran. Sahra Zlqadr, Saba Shaiestesh, Minoo Zargqri en Mina Amini (van links naar rechts) zijn in voorbereiding op de Aziatische Spelen. Ze trainen vier keer per dag in een viermansboot op het aangelegde meer in het hart van de Iraanse stad. Het kwartet sport volgens islamitische voorschriften in schorten en met hoofddoeken. Iran wil het roeien naar een hoger niveau tillen en legde voor de nationale ploeg het meer in de hoofdstad aan. De vijftiende Aziatische Spelen, waar de vrouwen voor trainen, worden van 1 tot en met 15 december gehouden in Doha, Qatar. Roeien is een van de negenendertig sporten waarin Aziatische atleten het tegen elkaar opnemen. De wedstrijden in Doha worden gevaren in West Bay Lagoon, een netwerk van waterwegen ten noorden van de stad. Foto AFP TO GO WITH AFP STORY BY STUART WILLIAMS Iranian women's rowing team members (L to R) Sahra Zlqadr, Saba Shaiesteh, Minoo Zargqri, and Mina Amini, pose during a training session in Tehran for the 2006 Doha Asian Games, 12 November 2006. On the glass-like waters of an artificial lake in the heart of Tehran, Iran is plotting its course to the top of one of the toughest of all endurance sports -- and women are very much part of the plan. Dressed in headscarves and long smocks in line with Islamic dress rules, the Iranian women's rowing team gracefully propel their coxless four across the water on the second of four daily training sessions. AFP PHOTO/ATTA KENARE AFP