Toch Sinterklaas in Haagse probleemwijk

Den Haag. Het sinterklaasfeest in de Haagse wijk Transvaal gaat toch door. Dat maakte de gemeente Den Haag gisteravond bekend. Vorige week lieten de vrijwilligers van de stichting Haagse Hopjes nog weten mogelijk een punt te zetten achter de jaarlijkse sinterklaasfeesten, omdat jongeren en ouders in deze buurt steeds agressiever worden. Het feest wordt daarom niet langer in de buitenlucht gehouden, maar in een sporthal. ”We hebben er alle vertrouwen in dat het daar wel goed gaat”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Ook voorzitster Joke van den Boomen van Haagse Hopjes is weer optimistisch gestemd. ”Ik heb er alle vertrouwen in dat de gemeente wat aan de problemen in de wijk gaat doen”, aldus de voorzitster. ”We krijgen ook veel steun van andere organisaties uit de wijk.” Politie, gemeente en de inwoners van Transvaal praten binnenkort over het gedrag van kinderen en ouders.