Televisie Overige films

Spartan (David Mamet, 2004, VS/Dld). Gewelddadige politieke samenzweringsthriller van Mamet. Val Kilmer als geheim agent die de ontvoering van de dochter van een toppoliticus onderzoekt en op criminelen stuit die Amerikaanse meisjes aan rijke Arabieren verpatsen. Aanval op het politieke establishment omvat ook verwijzingen naar Mamets favoriete komedietrillers The Lady Vanishes en Charade. Talpa, 20.30-22.30u.

Führer Ex (Winfried Bonengel, 2002, Dld). Op authentieke levensverhaal gebaseerd drama over twee Oost-Berlijnse vrienden die in de gevangenis zowaar neonazi’s worden. ARD, 0.20-2.00u.

Blow Out (Brian De Palma, 1981, VS). Geraffineerde thriller van eclecticus De Palma speelt leentjebuur bij Hitchcock, Coppola’s The Conversation en bij Antonioni’s Blow-Up. Geluidsman John Travolta registreert per toeval de ware toedracht van het dodelijke ongeluk van een presidentskandidaat. BBC1, 1.00-2.45u.