Ruzie om cijfers bij IT-bedrijf Getronics

Financieel directeur Theo Janssen verlaat Getronics wegens onenigheid over de cijfers van het concern. Dat melden verschillende bronnen rond het bedrijf. Janssen zou vinden dat de derdekwartaalcijfers een te positieve voorstelling van zaken geven. Ook zou volgens hem moeten worden afgeschreven op de Amerikaanse activiteiten van Getronics.

Onenigheid hierover met de rest van de raad van bestuur en de raad van commissarissen zou hebben geleid tot zijn maandag aangekondigde vertrek. Getronics geeft aan „niet te willen reageren op geruchten”. Ook Janssen wil geen reactie geven. Getronics had maandag gezegd dat een functioneringsgesprek heeft geleid tot het vertrek van Janssen. Hij is de derde bestuurder binnen een halfjaar die Getronics plotseling verlaat.

Janssen zou hebben gewild dat de Amerikaanse activiteiten worden afgewaardeerd, omdat hij de winstprognoses niet realistisch vond. Ook extern onderzoek zou hebben uitgewezen dat een afwaardering op zijn plaats zou zijn. Desondanks besloot Getronics de waarde van de Amerikaanse activiteiten te handhaven.

Op 2 november presenteerde Janssen de derdekwartaalcijfers van het bedrijf. Bronnen melden echter dat hij vindt dat de cijfers te positief zijn voorgesteld, waardoor het bedrijf de doelstellingen voor 2006 niet zal halen. Getronics gaf aan een omzet van 2,6 miljard euro en een brutowinstmarge van 3 tot 4 procent te verwachten.