Recordbedrag voor schilderij van Bacon

Recordbedrag voor schilderij van Bacon NEW YORK, 15 NOV. Dit schilderij van Francis Bacon heeft gisteren 15 miljoen dollar opgebracht op de veiling van moderne kunst in New York. Een record voor de schilder. De totale opbrengst van de veiling was 125 miljoen dollar. Bacons Versie Nr. 2 van liggende figuur met injectiespuit uit 1968 was geschat op maximaal twaalf miljoen dollar en werd uiteindelijk gekocht door een anonieme telefonische bieder. Het werk was één van de 27 schilderijen uit de Belgische particuliere Vanthournout collectie die in totaal 42 miljoen dollar opbracht. De veiling was de op één na beste in deze categorie die Sotheby’s ooit gehouden heeft, met onder meer recordbedragen voor een Manzoni en een Kapoor. De verwachtingen zijn deze week dan ook hooggespannen voor de resterende veilingen van moderne kunst in New York, met werk van Marlene Dumas en Andy Warhols portret van Mao. Foto Sotheby’s SOTHEBY'S NEW YORK - NOVEMBER 14, 2006 CONTEMPORARY ART EVENING FRANCIS BACON LYING FIGURE WITH HYPODERMIC SYRINGE VERSION II Estimate: $9/12 million