Radio Voorkeur

Desmet live. Onder anderen bioloog Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam over de tentoonstelling waarin de huismus centraal staat. De mus wordt met uitsterven bedreigd. Ook Henk Boom over zijn boek De Grens en de grenzen van Europa. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Kunsthistorica Helen Schretlen vertelt over haar onderzoek naar het leven en de kunstverzameling van het Amerikaanse verzamelaarsechtpaar William en Anna Singer. In het laatste uur een herhaling van het interview met de Utrechtse etser Gerard van Rooy, die 20 oktober op 68-jarige leeftijd overleed. Concertzender, 20.04-22.00u.

Met het oog op morgen. Tweede Kamerlid voor de PvdA en oud-minister Klaas de Vries praat in de uitzending mee over onderwerpen die aan de orde komen. Verder laat hij zijn favoriete nummer horen. Radio 1, 23.04-24.00u.

Casa luna. De voorzitter van de Raad voor werk en inkomen, Jan van Zijl, praat over de Nederlandse arbeidsmarkt en hoe die er in de toekomst moet gaan uitzien. Radio 1, 0.04-1.00u.