OM: nieuw bewijs zaak Nomads

Het Openbaar Ministerie (OM) beschikt sinds kort over dagboekaantekeningen waarin mogelijk de ware toedracht rond de moord op drie Limburgse Hells Angels, de zogenoemde Nomads, wordt onthuld. De aantekeningen zijn gebaseerd op uitlatingen van een verdachte.

Het dagboek is geschreven door een getuige die zich recent bij justitie heeft gemeld. Volgens een woordvoerder van het OM heeft een lid van de motorclub in vertrouwen details over de moorden verteld tegenover de getuige. Het verslag van dat gesprek in het dagboek „geeft een andere lezing over de moorden”, aldus de woordvoerder. Het OM schrijft in een brief aan het hof en de advocaten dat de nieuwe informatie ontlastend kan zijn voor één of meerdere verdachten.

Het OM verdenkt twaalf Nomads van betrokkenheid bij de moorden op drie clubleden. De drie zouden door de Nomads zijn vermoord als gevolg van een mislukte drugshandel met Colombianen. De rechtbank legde de verdachten zes jaar cel op wegens doodslag op een van de drie slachtoffers. Hun betrokkenheid bij de andere moorden kon niet worden aangetoond. In hoger beroep eiste het OM in september twintig jaar tegen de verdachten.

Het hof legde op verzoek van het OM het proces tijdelijk stil om de resultaten van nieuw onderzoek af te wachten. Momenteel doet de Nationale Recherche onderzoek naar de betrouwbaarheid van de de nieuwe getuige.