Love him or hate him

 misja.jpgHa, een Engelstalige website die de gewezen oliegigant Yukos en diens geketende voorman, Michail Chodorkovski demoniseert! (Weet u nog: de rijkste man van Rusland die het opnam tegen Poetin en nu zakjes plakt in een werkkamp?) Wie zal daarachter zitten?

misja2.jpgChodorkovski’s arrestatie op een Siberisch vliegveld in oktober 2003 bleek het keerpunt in Poetin’s presidentschap: van een quasi-liberaal, diep-corrupt systeem naar een quasi-autoritair, nog dieper-corrupt systeem. De bureaucratie at Yukos op, een zakenimperium van 30 miljard dollar. Met het eten kwam de trek, en dat noemen wij dan ‘een tendens richting staatskapitalisme’.

Enfin, zet deze Kremlin-website tegenover deze Yukos-website, en bedenk daarbij dat in Rusland de waarheid niet beslist in het midden ligt. Het is meer dat ze alletwee gelijk hebben.