Honkballers winnen van en in Taiwan

TAICHUNG. De Nederlandse honkballers hebben gisteren de derde overwinning bij de Intercontinental Cup behaald. In de verlenging kreeg Oranje gastland Taiwan op de knieën: 4-2. In Taichung kwam Nederland in de tweede inning dankzij een homerun van Ivanon Coffie op een 1-0 voorsprong. Toen in de derde inning ook een Taiwanees de bal over de hekken sloeg, stonden beide ploegen weer gelijk. Die stand bleef in de reguliere speeltijd gehandhaafd, waardoor het duel werd verlengd. In de tiende slagbeurt stelde Oranje meteen de buit veilig. Het team kreeg drie spelers over het thuishonk en won uiteindelijk met 4-2. Dankzij de zege staat de formatie van bondscoach Robert Eenhoorn samen met Australië derde in het klassement. De beste vier ploegen plaatsen zich voor de halve finales. Er staan nog twee groepsduels op het programma.