Femke luisteren op iPod

Foto Peter Hilz Nederland, Leiden, 13 november 2006 Femke Halsema Lijsttrekker GroenLinks Femke On tour in Leiden / Linkse Lente Tweede Kamer verkiezingen 2006 Verkiezingsbijeenkomst op straat voor het centraal station van Leiden / Femke bezoekt leiden met de campagnebus die op aardgas rijd / er werden vragen van voorbijgangers beantwoord , maar er waren vooral bewonderaars die een hantekening in haar boek wilde of haar zelfs omhelsde foto: Peter hilz Hilz, Peter

Over precies één week zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Een groot deel van de kiezers weet nog altijd niet op welke partij ze op 22 november moeten stemmen. Sommigen besluiten snel nog even alle verkiezingsprogramma’s door te nemen. Op de websites van de partijen zijn deze allemaal te downloaden. Het verkiezingsprogramma van de VVD van vier pagina’s is snel gelezen. Het 78 pagina’s tellende programma van de Christen Unie kost meer leestijd. Maar wie leest urenlang partijprogramma’s vanaf een computerscherm? Uitprinten is ook niet ideaal; als alle stemgerechtigden dat zouden doen, blijft er geen boom meer over.

De verkiezingsprogramma’s zijn nu ook op de iPod te beluisteren. De programma’s van tien partijen zijn namelijk gedeeltelijk of in z’n geheel ingesproken en te downloaden op de website 123luisterboek.nl. Normaal gesproken staan op deze site tegen betaling ingesproken versies van romans, kinderboeken en non-fictie aan. De verkiezingsprogramma’s zijn gratis van de site te halen. Sommige lijsttrekkers hebben een introductie bij de partijprogramma’s ingesproken, zoals Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en Femke Halsema. Dit zijn vooral oproepen om toch vooral op hun partij te stemmen. Zo zegt Femke Halsema: „Ik nodig je uit om te kiezen voor een sociaal, groen en tolerant Nederland.” Benieuwd hoeveel mensen nog voor de verkiezingen tijdens het hardlopen naar verkiezingsprogramma’s gaan luisteren. Of er in bed mee in slapen vallen.

Download de partijprogramma’s: www.123luisterboek.nl of 01553 naar 7585