Engelse Al-Jazeera vandaag van start

Engelse Al-Jazeera vandaag van start Het Engelstalige kanaal van de Arabische nieuwszender Al-Jazeera gaat vandaag van start. De redactie en het studiocomplex zijn gevestigd in Qatar. De zender wil concurreren met de grote westerse nieuwskanalen. Vanaf 1 januari 2007 zal de zender 24 uur per dag uitzenden: twaalf uur nieuws en twaalf uur interviewprogramma’s. In Nederland is het Engelstalige Al-Jazeera voorlopig alleen per schotel te ontvangen. NOS-correspondente Step Vaessen gaat voor de nieuwe zender aan de slag. (Foto AFP) A general view shows the newsroom at the headquarters of the Qatar-based Al-Jazeera satellite news channel in Doha 14 November 2006. The English-language version of Al-Jazeera's launches 15 November 2006 after a year-long delay. The pan-Arab TV station is out to capitalise on the strategic importance of London as a European capital when it kicks off its English-language service tomorrow. AFP PHOTO/KARIM JAAFAR AFP