Demonstratie van studenten Curaçao

Demonstratie van studenten Curaçao Willemstad, 15 nov. Studenten van de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) hebben het bezoek van koningin Beatrix aan hun school aangegrepen om te demonstreren tegen de in hun ogen te lage studiefinanciering. De studenten droegen uit protest gevangeniskleding en handboeien. Koningin Beatrix bezoekt tot en met morgen Aruba en de Nederlandse Antillen. Tijdens haar bezoek staan jongeren centraal. Op Curaçao sprak de vorstin met jongeren tussen de 16 en 24 jaar. Ze riep hen op mee te doen aan de zogeheten Sociale Vormingsplicht, die op de Antillen is opgezet om jongeren die buiten de boot dreigen te vallen een praktische opleiding te bieden. Foto WFA WFA58:KONINGIN BEATRIX BEZOEKT ANTILLEN:CURACAO;14NOV2006- Koningin Beatrix brengt van 6 tot en met 16 november een bezoek aan Aruba en de Nederlandse Antillen. Zij begint haar rondreis op Aruba. Het bezoek aan de Nederlandse Antillen start op Bonaire, waarna achtereenvolgens Sint Maarten, Cura‡ao, Saba en Sint Eustatius worden bezocht. Jeugd en sociale vorming zijn thema's die tijdens het bezoek aan de eilanden centraal staan. Foto: Studenten van de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) hebben maandag het bezoek van koningin Beatrix aan hun school aangegrepen om te protesteren tegen de te lage studiefinanciering. De studenten hadden gevangeniskleding aan, sommigen droegen handboeien en er werden borden getoond met leuzen als 'Geef ons onze waarde' en 'Wij zijn jullie jojo niet'. WFA/wc/str. PPE WFA WFA