De stemming

Oude Koot en Bie Ze zijn weer even bij elkaar! Althans, zo doet de Partij voor de Dieren het tenminste voorkomen. In een persbericht schrijft de partij van Marianne Thieme dat Kees van Kooten en Wim de Bie een van de vijftien ‘campagnefilms’ hebben gemaakt die te zien zijn op hun website. Kees van Kooten is lijstduwer van de Partij voor de Dieren. Inderdaad, Van Kooten en De Bie staan met een film op de site. Verslaggever Bulle van Berkel (De Bie) gaat op zoek naar de Nederlandse Vereniging van Nederlandse Menseneters. Leuke film, die de vleesconsumptie aan de orde stelt. Maar hij dateert wel uit 1988. De Partij kan putten uit een enorm reservoir bekende Nederlanders. Naast Kees van Kooten staan Jan Wolkers, Maarten ’t Hart, Georgina Verbaan en Martin Gaus op de lijst. Wim T. Schippers leest spots op de radio voor. Nu heeft het campagneteam Bulle van Berkel erbij gehaald. Wethouder Hekking niet, die is al voor de VVD. (

Oorlog bij EénNL

Het was even stil rondom de Tweede Wereldoorlog, maar dankzij EénNL van Marco Pastors is de oorlog er weer. De partij, op nul zetels in de peiling, zendt vandaag twee keer een radiospotje uit waarin de lijsttrekker waarschuwt voor het gevaar van islamisering. Daarbij verwijzend naar de opkomst van het nazisme in Duitsland in de jaren dertig.

„Voor de Tweede Wereldoorlog durfde de gevestigde orde de Duitsers niet aan te pakken. Nu treedt onze politiek niet op tegen de islamisering”, zegt Marco Pastors in het radiospotje. De lijsttrekker belooft de luisteraar dan dat EénNL wel zal vechten voor „onze” vrijheden.

Maar het ís geen vergelijking van de Duitse bezetter van zestig jaar geleden met moslims van nu. „De overeenkomst is de naïviteit. Toen wilde de politiek het gevaar niet zien en dat is nog zo”, zegt de woordvoerder van EénNL.

Een van de grote gevaren die Nederland bedreigen, is volgens Pastors dat „hele wijken” dreigen te veranderen in „enclaves” voor moslims waar niemand anders wil wonen.

De uitzending van het radiospotje staat vandaag gepland voor 17.28 en 18.28 uur op Radio 1. Het was eigenlijk de bedoeling om er gisteren al mee te beginnen, maar door een misverstand ging dat niet door. Daarom volgt morgenvroeg de herhaling: om 6.28 uur en om 8.28 uur. (HvdB)

Oude Koot en Bie

Ze zijn weer even bij elkaar! Althans, zo doet de Partij voor de Dieren het tenminste voorkomen. In een persbericht schrijft de partij van Marianne Thieme dat Kees van Kooten en Wim de Bie een van de vijftien ‘campagnefilms’ hebben gemaakt die te zien zijn op hun website. Kees van Kooten is lijstduwer van de Partij voor de Dieren. Inderdaad, Van Kooten en De Bie staan met een film op de site. Verslaggever Bulle van Berkel (De Bie) gaat op zoek naar de Nederlandse Vereniging van Nederlandse Menseneters. Leuke film, die de vleesconsumptie aan de orde stelt. Maar hij dateert wel uit 1988. De Partij kan putten uit een enorm reservoir bekende Nederlanders. Naast Kees van Kooten staan Jan Wolkers, Maarten ’t Hart, Georgina Verbaan en Martin Gaus op de lijst. Wim T. Schippers leest spots op de radio voor. Nu heeft het campagneteam Bulle van Berkel erbij gehaald. Wethouder Hekking niet, die is al voor de VVD. (GV)