Actie openbaar vervoer in steden

Actie openbaar vervoer in steden DEN HAAG, 15 nov. Een demonstrant kijkt naar bus- en trambestuurders en andere werknemers uit het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, die vanochtend op het Plein bij de Tweede Kamer actie voerden tegen de privatisering van het openbaar vervoer en de invoering van marktwerking. Chauffeurs in deze steden staakten vandaag vanaf negen uur en zouden vanmiddag om vier uur het werk hervatten. Volgens de betrokken vervoersbedrijven verliep de ochtendspits normaal. In Den Haag lieten de Kamerleden Dijksma (PvdA), Kant (SP) en Halsema (GroenLinks) weten dat zij de actie steunen; wat betreft de laatste twee gaat de marktwerking helemaal niet door. Regeringspartij CDA daarentegen wees de eis van de stakers om de marktwerking twee jaar uit te stellen van de hand. Foto Bas Czerwinski 15-11-2006, DEN HAAG. STAKING OV. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas