7 redenen om thuis te blijven

In z’n blootje naar de wolken Nudist trampolining www.nudisttrampolining.com Een vervelende dag op kantoor? Aan het dagdromen en niet weten wat te doen? Na het spelen van dit spelletje heb je ongetwijfeld weer tonnen inspiratie. En als dat niet het geval is, heb je vast en zeker even hard moeten lachen. De twee elementen van nudisttrampolining.com zijn een lelijke nudist met een baard, en een trampoline.

Need for Speed: Carbon

Uitgever: Electronic Arts, 50 euro (pc), 60 euro (PlayStation 2, Xbox, GameCube), 65 euro (Xbox 360)

Het opleuken en verfraaien van auto’s is mede dankzij het MTV programma Pimp My Ride de laatste jaren ontzettend populair geworden. Veel gameontwikkelaars speelden daar handig op in en overstelpten spelers met racegames waarin naar hartenlust ‘getuned’ kon worden zoals bijvoorbeeld in Midnight Club 3, Juiced, Import Tuner Challenge en natuurlijk de Need for Speed serie.

Electronic Arts wist met Need for Speed: Underground op het juiste moment de juiste game uit te brengen vol tuning opties en glimmende bolides.

Het jaar erop deed men het trucje dunnetjes over met NfS: Underground 2 maar vorig jaar werd er een welkome uitstapje gemaakt met Need for Speed: Most Wanted. In Most Wanted werden de donkere, nachtelijke straten verruild voor races overdag en lag de nadruk veel meer op woeste achtervolgingen.

Voor Need for Speed: Carbon keren de makers toch weer terug naar het illegale straatracen in het holst van de nacht. Tegelijkertijd moet dit de meeste uitgebreide tuning game ooit zijn. Naast verschillende spoilers, spiegels, bumpers, grids, velgen, neonverlichting en wat dies meer zij, kun je deze keer zelfs de hoogte, hoek, dikte en breedte van je aangeschafte onderdelen bepalen. Zo krijgt iedere speler daadwerkelijk uniek ‘gepimpte’ wagens. Het spel laat je tot op de cm nauwkeurig de verschillende verfraaiingen afstellen.

Ook kledingmerk 55DSL doet een duit in het zakje. Wagens kunnen worden voorzien van grote 55DSL logo’s en stickers en je medecoureurs zijn stuk voor stuk gehuld in hippe kleding van dit merk. Dergelijke ‘product placement’ begint meer en meer regel te worden.

Naast het gegeven dat je (computergestuurde) teammaten er modieus bij lopen, kun je ze tijdens je races gebruiken. Je kunt ze opdracht geven om express vlak voor concurrenten te gaan rijden of om de omgevingen af te struinen op zoek naar afsnijdroutes en eventuele patrouillerende politie. Ook nieuw zijn zogenaamde canyon races. Plankgassen in de bergen is extra gevaarlijk vanwege de scherpe bochten en de mogelijkheid met racemonster en al het ravijn in te sturen.

Ondanks het nieuwe likje verf (vooral op de Xbox 360 oogt Carbon om te zoenen) en spelinhoudelijke aanpassingen blijft Carbon erg vertrouwd. Voer voor fans dus, die ook dit jaar weer weinig te klagen zullen hebben. (JM)

2 springen

Nudist trampolining

www.nudisttrampolining.com

Een vervelende dag op kantoor? Aan het dagdromen en niet weten wat te doen? Na het spelen van dit spelletje heb je ongetwijfeld weer tonnen inspiratie. En als dat niet het geval is, heb je vast en zeker even hard moeten lachen. De twee elementen van nudisttrampolining.com zijn een lelijke nudist met een baard, en een trampoline. De bedoeling is om zo veel mogelijk punten te halen door blaadjes of onderbroeken te vangen zonder van de trampoline af te vallen. Bestuur je nudist met de pijltjestoetsen en scoor extra punten door speciale trucs, zoals de ‘sitting duck’ of de ‘tornado’ uit te voeren met de cijfertoetsen. Wie echt goed is, kan op een wolk springen om in een bonusronde te geraken. Het spelletje werd gemaakt als promotie voor de film Confetti, een komedie over het origineelste trouwkoppel van het jaar. Hopelijk zijn dat geen twee lelijke nudisten met baarden. (EB)

3 Koken

Elegant keukenschort

Te koop op www.lacorbeille.fr voor 86 euro per stuk

‘Keukenprinses’, is dat nog een compliment? Koken is tegenwoordig toch een hobby voor zowel mannen als vrouwen, en we hebben het toch ook niet over een keukenprins? Bovendien klinkt keukenprinses een beetje Assepoester-achtig: een schoonheid die de hele dag achter het fornuis moet staan. Voor alle vrouwen die feminisme links laten liggen en voor alle mannen die graag een jurk aandoen, is er nu een keukenschort van het Franse merk La Corbeille dat de titel keukenprinses eer aandoet. Zo mooi als een baljurk, met een wijde rok en een print met een romantische papaver of wilde veldbloemen. De papaver straalt op een witte katoenen schort, de veldbloemen op zwart katoen. Pas wel op voor spetters, want voor knoeien is ’ie te mooi. Met dit balschort kan er geen misverstand over bestaan: achter het fornuis staat een beeldschone prins(-es). (LvB)

4 Site-seeing

Vind verborgen verrassingen

www.eeggs.com

De paashaas verstopt ze soms op de vreemdste plekken, maar uiteindelijk vind je ze: paaseieren. Eeggs (van ‘Easter eggs’) zijn lastiger te vinden, vooral omdat je niet weet wat je zoekt. Eeggs zijn geen eieren, maar verborgen grappen en verrassingen in films, muziek en computerprogramma’s. Wie wist bijvoorbeeld dat iedere computer die op Windows XP draait een verborgen geanimeerde versie van een Star Wars-film bevat? Probeer maar: klik op Start, vervolgens op ‘uitvoeren’ en typ daar ‘telnet towel.blinkenlights.nl’. Voor duizenden van deze Eeggs kun je terecht op eeggs.com. Zo blijken in iedere Disney-film een aantal Mickey Mousen verstopt te zitten. En wie wist dat Indiana Jones in de film The Temple of Doom voor een muur staat met kleine hiëroglyfen van R2D2, een robot uit Star Wars? Mensen die geloven in samenzweringstheorieën zullen de site ook geweldig vinden. (MvdM)

Met bijdragen van Laura van Baars, Eline Bergmans, Mees van der Made en Jan Meijroos