www.nrc.nl

Seedorf.Sportredacteur Guus van Holland blogt over Clarence Seedorf, die toch weer is uitgenodigd voor het Nederlands elftal. „Hij wilde zo graag in Oranje, want hij droomde ervan nog één keer te schitteren op een groot toernooi. Desnoods op de Olympische Spelen, met het Nederlands olympische elftal. Nu maar hopen dat hij woensdag in de Amsterdamse Arena met open armen wordt ontvangen door het publiek dat hem eerder uitjouwde en uitfloot. Nu ook maar hopen dat hij iets van zijn onmiskenbare glans mag en kán laten zien. Clarence Seedorf verdient het. Op de poll van dit weblog was voordat Van Basten zondagavond bekendmaakte dat hij Seedorf zou oproepen 77 procent van de 125 stemmen vóór een terugkeer van hem. Zou Van Basten zich daar iets van hebben aangetrokken?” www.nrc.nl/sportblog 13-11-2006, RIJNSBURG. CLARENCE SEEDORF GEEFT INTERVIEW NA DE TRAINING VAN HET NEDERLANDS ELFTAL. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas

Seedorf.Sportredacteur Guus van Holland blogt over Clarence Seedorf, die toch weer is uitgenodigd voor het Nederlands elftal. „Hij wilde zo graag in Oranje, want hij droomde ervan nog één keer te schitteren op een groot toernooi. Desnoods op de Olympische Spelen, met het Nederlands olympische elftal. Nu maar hopen dat hij woensdag in de Amsterdamse Arena met open armen wordt ontvangen door het publiek dat hem eerder uitjouwde en uitfloot. Nu ook maar hopen dat hij iets van zijn onmiskenbare glans mag en kán laten zien. Clarence Seedorf verdient het. Op de poll van dit weblog was voordat Van Basten zondagavond bekendmaakte dat hij Seedorf zou oproepen 77 procent van de 125 stemmen vóór een terugkeer van hem. Zou Van Basten zich daar iets van hebben aangetrokken?”

www.nrc.nl/sportblog

Afstandsbediening. Weblog Hebben besteedt dit keer aandacht aan een wel heel bijzondere afstandsbediening, die de vorm heeft van een ring. „Zappen kan een stuk slimmer, vindt het Amerikaanse bedrijf Hillcrest Labs. Hun Loop is een ring met slechts twee knoppen, waarmee je al gebarend door driedimensionale tv-menu’s wandelt. Een soortgelijke techniek vind je ook bij spelcomputers als de Nintendo Wii, die volgende week uitkomt. Hillcrest Labs noemt zijn techniek FreeSpace 3D-pointing en volgens kenners wordt dit het nieuwe zappen: met deze ring (de grappen over Lord of the Rings zijn niet van de lucht) gooi je een flauwe serie met een wegwerpgebaar aan de kant. Hopelijk is een geïrriteerde ‘schiet eens op’-beweging genoeg om door de commercials heen te spoelen. Momenteel is het product nog in ontwikkeling en is Hillcrest labs nog op zoek naar financiers voor een marktlancering. ”

www.nrc.nl/hebben