Verkoop Gelredome bijna rond

De gemeenteraad van Arnhem is gisteren akkoord gegaan met de voorgestelde verkoop van stadion Gelredome. De gemeente Arnhem wil het stadion waar voetbalclub Vitesse zijn thuisduels speelt voor 16,5 miljoen euro verkopen aan projectontwikkelaar Eurocommerce.

Vrijwel alle fracties gaven aan blij te zijn dat de gemeente eindelijk van het stadion af is. De woordvoerder van de SP sprak van „een hoofdpijndossier”. Arnhem kocht Gelredome in 2003 als onderdeel van een reddingsplan voor stadion en het noodlijdende Vitesse. Met dat plan was 24 miljoen euro gemoeid. De raad wil snel een lening van circa 10 miljoen euro aan Vitesse – onderdeel van het reddingsplan – terug.

De exploitant van het stadion, Gelredome BV, vindt dat hij nog het recht heeft het bod van Eurocommerce te evenaren, en bestrijdt dat de grond onder de oosttribune van de gemeente is. Een juridische strijd daarover dreigt nu tussen gemeente en exploitant.