Uitzonderlijk zacht

De komende dagen wordt aan de voorzijde van depressies boven de Atlantische Oceaan uitzonderlijk zachte lucht aangevoerd. Donderdag wordt het in Limburg zelfs 19 graden. Dergelijke waarden liggen op de top van wat midden november mogelijk is. Na donderdag gaat de temperatuur omlaag, maar met maximumtemperaturen in het algemeen rond 12 graden is het dan nog steeds zacht.

Vanavond schuift een (mot)regengebied noordwaarts over ons land. In het zuiden en midden wordt het vanavond droog, maar in het noorden kan het tot in de ochtend regenen. Het wordt niet kouder dan 11 of 12 graden. Morgen overdag is de regenzone naar het noorden weggetrokken en schijnt de zon af en toe. Bij een naar zuid gedraaide wind wordt het 13 a 14 graden in het noorden tot 16 graden in Limburg.

Na opnieuw een zachte nacht schijnt donderdag aanvankelijk de zon af en toe en loopt het kwik uitzonderlijk hoog op: naar 15 graden in het noorden tot maar liefst 19 graden in Limburg. De zuidenwind trekt aan naar meest krachtig aan zee. Op de nadering van minder zachte lucht wordt in de loop van de dag de bewolking vanuit het westen geleidelijk dikker. Vanaf het eind van de middag vallen er enkele buien. Vrijdag is het minder zacht met maxima rond 13 of 14 graden en er vallen vooral langs de kust enkele buien. Ook de dagen erna is het licht wisselvallig en zacht met temperaturen meestal rond 12 graden.