Toch delirium als kind Tamiflu slikt

rotterdam, 14 nov. De griepremmer Tamiflu, waarvan onder andere de Nederlandse overheid voorraden heeft uit voorzorg tegen een eventuele grieppandemie, kan met name bij kinderen verwardheid en zelfverminkend gedrag veroorzaken. De Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA maakte gisteren bekend dat de bijsluiter daartegen moet gaan waarschuwen. Een jaar geleden ontstond onrust omdat er sinds 2001 meldingen waren van kinderen en volwassenen die ernstige en diverse psychiatrische klachten kregen na het slikken van Tamiflu. De meldingen kwamen vooral uit Japan, de grootste afnemer van de griepremmer. Toen concludeerden de FDA en fabrikant Roche dat er geen verband was. De ernstige psychiatrische klachten treden op bij 2 tot 6 van iedere miljoen gebruikers.