Staking openbaar vervoer in grote steden gaat door

Den Haag, 14 nov. De acties in het openbaar vervoer van de vier grote steden die voor morgen zijn aangekondigd, gaan door. Overleg tussen minister Karla Peijs (Verkeer en Waterstaat) en de vertegenwoordigers van de vakbonden Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond leverde gistermiddag niets op. Daarom rijden er morgen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht tussen 09.00 en 16.00 uur geen bussen en trams. In Rotterdam begint de werkonderbreking om 10.00 uur. Buiten die tijden rijdt het openbaar vervoer wel en hoeven reizigers geen kaartje te hebben. De treinen rijden wel gewoon. De FNV-bonden eisen dat de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer met twee jaar wordt uitgesteld. Volgens hen heeft de marktwerking in het openbaar vervoer gezorgd voor een vermindering van de kwaliteit.