Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met regisseur Ben Sombogaart over de film en jeugdboek van vele Nederlanders Kruistocht in een spijkerbroek. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Sofie Cerutti vertelt over de nieuwe dichtvorm, 160, die gebaseerd op het sms-format. Elk gedicht bestaat uit exact 160 tekens, inclusief spaties – het maximaal aantal tekens van een sms’je. De 160 is de 21ste eeuwse haiku: compact, dwingend, rigide, vormvast en een poëtische dwangbuis. Tevens dichter Nachoem Wijnberg over zijn onlangs verschenen dichtbundel Liedjes. Concertzender, 20.04-22.00u.

Met het oog op morgen. Gasten zijn Jan Marijnissen (SP-lijsttrekker) en Carla van Baalen (directeur Centrum voor Parlementaire Geschiedenis). Het centrum publiceerde vandaag het jaarboek 2006 met als thema ‘De waan van de dag’. Radio 1, 23.04-24.00u.

Casa luna. Acteur Marcel Musters vertelt over zijn rol in de nieuwe voorstelling van Mugmetdegoudentand, waarin hij een tweede generatie Turk, Ergun, speelt, eigenaar van de kroeg Mug Inn. Radio 1, 0.04-1.00u.