Met 99 mensen in een piepklein Italiaans theater

Foto Daniele La Monaca / Reuters Bezoekers bezetten de 99 stoelen in het Teatro della Concordia, een piepklein theater in het Italiaanse dorpje Monte Castello di Vibio, in de regio Umbrië. Patrons fill the 99 seats available at the diminutive Theatre of the Concordia in the Umbrian town of Monte Castello di Vibio, Italy November 10, 2006. The theatre was built during Napoleonic rule in 1808 and refurbished several times over the years. Picture taken November 10, 2006. REUTERS/Daniele La Monaca (ITALY) REUTERS

Bezoekers bezetten de 99 stoelen in het Teatro della Concordia, een piepklein theater in het Italiaanse dorpje Monte Castello di Vibio, in de regio Umbrië.

Het theater is gebouwd tijdens het regime van Napoleon en staat bekend als het ‘kleinste theater ter wereld’. In 1808 begonnen een aantal adellijke families met de bouw. Het theater was toen gratis toegankelijk voor inwoners van de stad en boeren uit de omgeving. Monte Castello was in die jaren de hoofdstad van een groot gebied.

De binnenkant van het theater is helemaal van hout. In 1892 schilderde Luigi Agretti de fresco's. De originele structuur van het theater is daarna nog een aantal keren gerestaureerd. De laatste restauratie werd in 1993 afgerond en sindsdien komt het publiek er voor een bezoekje of om een voorstelling te zien.

Monte Castello heeft niet meer de faam van tweehonderd jaar geleden. Het is inmiddels nog maar een klein dorpje met ruim 1600 inwoners.