DNA in Deventer moordzaak niet van klusjesman

Rotterdam, 14 nov. DNA dat onlangs werd gevonden in het nagelvuil van het slachtoffer in de zogenoemde Deventer moordzaak, komt niet overeen met dat van de man die door opiniepeiler Maurice de Hond van de moord wordt beschuldigd. De advocaat van deze Michael de J., die bekendstaat als `de klusjesman`, heeft dat laten onderzoeken, zo bleek gisteravond in actualiteitenrubriek Netwerk. Het gaat om een zogeheten Y-chromosomaal DNA-profiel, dat bij naar schatting 3 à 4 procent van de Europese mannen gelijk is. Eerder werd al bekend dat het profiel wel overeenkomt met dat van fiscaal jurist Ernest Louwes, die een straf van twaalf jaar uitzit voor de moord op de 60-jarige weduwe Wittenberg in 1999. Volgens Maurice de Hond, die al enige tijd zelf onderzoek doet naar de zaak, is Louwes onschuldig.