Blake verslaat Nadal in strijd om Masters Cup

De Amerikaanse tennisser James Blake is de strijd om de Masters Cup in Shanghai verrassend sterk begonnen. In de gouden groep won hij gisteren zijn eerste duel bij het traditionele sluitstuk voor de beste acht tennissers van het jaar. Blake versloeg de Spanjaard Rafael Nadal, die als tweede is geplaatst.

De eerste set ging met 6-4 naar de Amerikaan. In de tweede set won Blake bij een 6-6 stand de tiebreak, waarin hij de Spanjaard geen punt gunde.

Het tweede duel in de gouden groep ging tussen de Rus Nikolai Davidenko en de Spanjaard Tommy Robredo. Davidenko won met moeite. Hij besliste de eerste set in de tiebreak in zijn voordeel, waarna Robrede tweede set won (6-3). De beslissende set won de Rus met 6-1. (ANP)

Volg de Masters Cup op www.masters-cup.com of code 80615 naar 7585