Zege voor Schröder

De Nederlandse springruiters zijn het afgelopen weekeinde succesvol geweest. Gerco Schröder bracht gisteren de wereldbekerwedstrijd in Verona op zijn naam. De Twentse springruiter bleef met Eurocommerce Milano ook in de barrage foutloos. Zijn eindtijd van 40,09 seconden was bovendien bijna een tel beter dan die van landgenoot Leopold van Asten met de Franse merrie VDL Groep Fleche Rouge. Albert Zoer, maakte het Nederlandse succes compleet door vijfde te worden met Okidoki.

Door zijn zege nestelde Gerco Schröder zich bovenaan de WB-ranglijst. Na drie wedstrijden heeft hij al 37 punten, zes meer dan de Zwitser Beat Mändli. Springruiter Jeroen Dubbeldam heeft gisteravond bij een internationaal concours in Wenen de Georgenburg Trophy gewonnen. Met Pavarottie H was hij over twee fasen de sterkste. Dubbeldam noteerde geen strafpunten en een tijd van 33,76 seconden.

Wim Schröder won zaterdag tijdens de Oldenburger Paardendagen de Economieprijs. De springruiter stuurde de 9-jarige hengst Eurocommerce Pennsylvania ook in de barrage foutloos.