Zeer zacht

De afgelopen nacht binnengestroomde zachte lucht blijft ook de komende dagen aanwezig. Donderdag lijkt daarbij een uitschieter te worden met mogelijk recordtemperaturen. Het blijft deze week licht wisselvallig. Vanavond en vannacht is het nagenoeg droog, maar in het zuiden van Limburg valt wat regen. Er waait een matige, aan zee krachtige zuid tot zuidwestenwind, kracht 6 bij minima rond 10 graden.

Morgen overdag is het aanvankelijk nagenoeg droog, maar ’s middags gaat het ten zuiden van de grote rivieren regen en motregenen. Later in de middag breidt de regen zich langzaam naar het midden uit, terwijl het noorden tot in de avond meest droog blijft. De wind neemt in de loop van de dag iets af.

Woensdag loopt het kwik nog iets verder op met maxima rond 14 a 15 graden. Er is veel bewolking, maar het blijft overwegend droog. De zuid tot zuidwestenwind is matig boven land en krachtig aan zee, kracht 6. Zuidenwinden lijken donderdag nog zachtere lucht aan te gaan voeren uit het zuiden van Europa. Het kwik komt naar verwachting uit op 15 graden in het noorden tot 19 graden in het zuiden. Normaal wordt het midden november een graad of 8. Aanvankelijk is het droog, maar later vallen er op nadering van beduidend koelere lucht enkele buien.

Na donderdag liggen de temperaturen veel lager, maar nog steeds is het zacht voor de tijd van het jaar. Het blijft licht wisselvallig.