www.nrc.nl

expeditie Europa Zondagseditie. In een verbouwde Mercedes vrachtwagen zijn Hans Beerekamp en Janine Prins op reis langs de witte plekken op de culturele kaart van Europa. Hoewel het duo in de planning en budgettering van de expeditie de zondag als rustdag had opgevoerd, blijkt dat in de praktijk moeilijk uitvoerbaar. „Ook als je niet rijdt, maak je van alles mee, en bovendien is rijden soms toch nodig om de accu’s bij te laden”, schrijft Beerekamp op het weblog. „Deze zondag hebben we 135 km gereden, van Verdun naar Domrémy-la-Pucelle, waaronder de hele Voie Sacrée, de heilige verbindingsweg van en naar de belegerde stad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wel lekker lang, rustig en goed geluncht, in een herberg, le Relais de la Voie Sacrée. En nu staan we geparkeerd voor het geboortehuis van Jeanne d’Arc, mede in de hoop morgen haar internetaansluiting te mogen gebruiken.” www.nrc.nl/ee Prins, Janine

Zondagseditie. In een verbouwde Mercedes vrachtwagen zijn Hans Beerekamp en Janine Prins op reis langs de witte plekken op de culturele kaart van Europa. Hoewel het duo in de planning en budgettering van de expeditie de zondag als rustdag had opgevoerd, blijkt dat in de praktijk moeilijk uitvoerbaar. „Ook als je niet rijdt, maak je van alles mee, en bovendien is rijden soms toch nodig om de accu’s bij te laden”, schrijft Beerekamp op het weblog. „Deze zondag hebben we 135 km gereden, van Verdun naar Domrémy-la-Pucelle, waaronder de hele Voie Sacrée, de heilige verbindingsweg van en naar de belegerde stad tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wel lekker lang, rustig en goed geluncht, in een herberg, le Relais de la Voie Sacrée. En nu staan we geparkeerd voor het geboortehuis van Jeanne d’Arc, mede in de hoop morgen haar internetaansluiting te mogen gebruiken.”

www.nrc.nl/ee

Correspondent Jeroen van der Kris blogt vanuit Brussel over het verjaardagslogo voor de EU. Volgend jaar viert Europa het feit dat vijftig jaar geleden het Verdrag van Rome werd getekend. Voor dit jubileum werd een speciaal logo ontworpen. EU Observer meldt dat Frankrijk een officiële klacht heeft ingediend tegen het ontwerp. „Hoeveel kan er mis gaan aan een logo? Wel, het uitverkoren ontwerp bestaat uit tekst. Die moet nu natuurlijk worden vertaald in alle 22 officiële talen van de EU. Een slecht idee, vindt de Franse minister van Europese Zaken Catherine Colonna die een brief schreef aan Barroso. ‘De boodschap van Europese eenheid zit er niet in, omdat elk logo er anders uit zal komen te zien.’”

www.nrc.nl/brussel