who's next

Vrijdag Schrijfster, recensent en heks Susan Smit zei over het succes van de AKO-winkels en de AKO-literatuurprijs: „Iedere schrijver is ontzettend blij als de uitgever kan melden dat je boek bij de AKO ligt, want een schrijver wil gelezen worden. Maar het heeft wel wat treurigs dat in een entertainment-programma [RTL Boulevard] de meest prestigieuze literaire prijs van Nederland moet worden uitgereikt.” Zit er een boek in de Deventer moordzaak? „Ja, daar kun je een thriller over schrijven maar dat ga ik niet doen.” Vandaag Robert van de Roer bespreekt nrc.next met schrijfster Susan Smit. Vanavond is de uitreiking van de AKO Literatuurprijs. Wie wordt volgens haar de winnaar en hoe verklaart zij het succes van de AKO-winkels? Susan Smit FOTO: Vincent Mentzel Mentzel, Vincent

Vandaag

Monique Snoeijen bespreekt nrc.next met Samira Abbos, kandidaat -Kamerlid voor de PvdA en praat over het moeizame verloop van de campagne van Wouter Bos en haar rol daarin.

Vrijdag

Schrijfster, recensent en heks Susan Smit zei over het succes van de AKO-winkels en de AKO-literatuurprijs: „Iedere schrijver is ontzettend blij als de uitgever kan melden dat je boek bij de AKO ligt, want een schrijver wil gelezen worden. Maar het heeft wel wat treurigs dat in een entertainment-programma [RTL Boulevard] de meest prestigieuze literaire prijs van Nederland moet worden uitgereikt.” Zit er een boek in de Deventer moordzaak? „Ja, daar kun je een thriller over schrijven maar dat ga ik niet doen.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL7 en via www.nrc.nl/whosnext.