Weer generaal opgestapt in Israël

Jeruzalem, 13 nov. In Israël is opnieuw een generaal opgestapt die betrokken was bij de oorlog in Libanon. Generaal Gal Hirsch, commandant van de Israëlische strijdkrachten in Galilea in het noorden van Israël, trok zijn conclusies uit een intern militair onderzoek naar de omstandigheden waaronder op 12 juli twee Israëlische soldaten op de grens met Libanon door de Libanese shi`itische organisatie Hezbollah werden ontvoerd. Die ontvoering werd de aanleiding voor het Israëlische militaire ingrijpen in Libanon. De conclusie van het interne legeronderzoek luidde dat generaal Hirsch in gebreke was gebleven en zijn soldaten beter had moeten voorbereiden op de mogelijkheid van een ontvoering door leden van Hezbollah. Hirsch` superieur, generaal Uri Adam, was in september al afgetreden. De twee ontvoerde soldaten worden nog steeds vermist.