Televisie Voorkeur

Acteur Peter Blok (foto) speelt vanavond in een nieuwe reeks van de advocatenserie Keyzer & De Boer Advocaten de zware crimineel Linthout die ervan wordt verdacht opdracht te hebben gegeven vastgoedeigenaar Moors te vermoorden. Porgy Franssen als de door de wol geverfde advocaat Pim Batenburg en Daphne Bunskoek als de ambitieuze advocate Ricky van den Hoogen verdedigen de man. Ned.1, 22.05-23.00u. Foto Mark de Blok Blok, Mark de

Actualiteiten

Een vandaag. Reportage over journalist en schrijver Binnert de Beaufort die het boek De lompe leeuw schreef. De rubriek ging met de schrijver op pad door een onbeschoft deel van Nederland. Ned.1, 18.20-18.45u.

Netwerk. De Hoge Raad neemt deze week de Deventer moordzaak opnieuw onder de loep. In de aanloop naar dit zogeheten herzieningsverzoek was er vorige week ophef rondom de opening van het graf van de vermoorde weduwe Wittenberg. Ned.2, 19.25-19.50u.

Het grote moslim verkiezingsdebat. Politicoloog Radi Suudi confronteert politici en moslims met vragen over het buitenlandbeleid van Nederland, het beeld dat Nederland weinig kritisch achter de oorlogen van Amerika en Groot-Brittannië aanloopt en de democratische vrijheden. Gasten: Gerda Verburg (CDA), Aleid Wolfsen (PvdA), Harry van Bommel (SP), Famile Arslan (jurist), Tariq Shadid (Palestijns chirurg en publicist), Ozkan Golpinar (schrijver en journalist), Farah Karimi (scheidend GroenLinks-politica), Ali Eddaoudi (geestelijk verzorger) en Shervin Nekuee (socioloog en publicist). Ned.2, 21.00-22.00u.

Nederland kiest. Rechtstreeks uit het Haagse café Dudok een verkiezingsdebat tussen André Rouvoet van de ChristenUnie en Alexander Pechtold van D66. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

De slag aan de Somme. Eerste aflevering van een tweeluik over de catastrofale Slag aan de Somme op 1 juli 1916, toen een grootscheeps geallieerd offensief van het Britse en Franse leger tegen de Duitsers begon. De Britten incasseerden die dag het zwaarste verlies ze ooit op een enkele dag leden. Toen ze ’s avonds de balans opmaakten, telden ze aan hun kant 19.240 doden, 35.493 gewonden, 2.512 vermisten en 585 krijgsgevangenen. België 2 (Canvas), 20.50-21.45u.

Die grossen Schlachten: 1631 - Das Massaker von Magdeburg. Derde deel van een serie. Op 10 mei 1631 wordt Maagdenburg tijdens de Dertigjarige Oorlog in centraal Europa aangevallen door een leger met soldaten uit verschillende landen. Godsdienstconflicten en macht liggen aan de basis van het conflict. Europa is geschokt als blijkt dat de stad met nagenoeg alle inwoners in puin en as ligt. ARD, 21.00-21.45u.

Dokument: Zes adopties. Slot van een tweeluik over de adopties van de tumultueuze familie Schmeets uit Vriezenveen. De geadopteerde Daniël veroorzaakt problemen in het gezin. Na een ruzie zet zijn adoptievader hem uit huis. Ned.2, 23.10-24.00u.

praatprogramma

Max & Catherine. Gast is CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Aan de orde komen de grappen over zijn uiterlijk, waaronder hij niet zegt te lijden. Ned.2, 17.35-18.20u.

De wereld draait door. Groenlinks-lijsttrekker Femke Halsema praat als mede-presentatrice met de gasten Peter Heerschop over zijn toneelstuk Het Goede Lichaam, een stuk over de obsessie van vrouwen met hun lichaam en met Bennie Jolink van Normaal over zijn optreden in Afghanistan voor de Nederlandse militairen. En Renate Verbaan over het programma The Beauty & The Nerd. Ned.3, 19.30-20.30u.

P-side. Advocaat en presentator Prem Radhakishun voelt minister van Integratie Rita Verdonk aan de tand. Op de publieke tribune zitten onder anderen Hannah Belliot (oud-wethouder in Amsterdam), een vrouw die bewust kiest voor het dragen van een burka en VVD-aanhangers. Ned.2, 20.30-21.00u.

Het land van Maas & Geel. Eerste aflevering van deze talkshow als opvolger van Barend & Van Dorp, die volgens acteur en mede-presentator Cees Geel een stuk lichter van toon zal zijn. Talpa, 22.30-23.20u.

Pauw & Witteman. Onder andere gesprekken met VVD-campagnestrateeg Kay van der Linde over hoe hij aankijkt tegen de VVD-campagne en de campagnes van de andere partijen. Ook aanwezig Margriet Sitskoorn over haar boek Het maakbare brein waaruit, onder veel meer, blijkt dat mensen nog tot op hoge leeftijd ingewikkelde dingen kunnen leren. Ned.1, 23.00-23.55u.

muziek

NPS Klassiek: Bernard Haitink. Herhaling van het kerstconcert uit 1984 waarin dirigent Bernard Haitink met het Concertgebouworkest in werken van Gustav Mahler speelde. Vanavond de Tweede Symfonie Auferstehung met sopraan Roberta Alexander en de alt Jard van Nes. Ned.2, 0.00-1.40u.