Televisie Film van de dag

Uit The Haunted Mansion. Met Eddy Murphy Pictured: Eddie Murphy in a scene from THE HAUNTED MANSION. regie Rob Minkoff, 2003

The Haunted Mansion. Het Disney-concern bezit een aantal themaparken gevuld met verschillende attracties. Een daarvan vormde de basis voor de uiterst succesvolle Pirates of the Caribbean-reeks. The Haunted Mansion, te vinden in Disneyland, stamt uit 1969 en was een van de laatste projecten waar Walt Disney voor zijn dood nog bij betrokken was. In de filmversie raakt een makelaarsgezin betrokken bij de verkoop van een spookhuis vol geesten. Belangrijker dan het uit talloze bronnen over in oude kastelen rondwarende spoken samengestelde Edgar Allen Poe-achtige verhaal is het uiterlijk van de film. Dat is op sommige momenten adembenemend en wordt fantasievol in beeld gebracht door Rob Minkoff, die eerder de Stuart Little-films regisseerde. De art direction verwijst naar de oerbeelden van haunted house-films en gothic horror uit de jaren dertig met veel spinnenwebben, geheime gangen en grafkelders.

(Rob Minkoff, 2003, VS), SBS 6, 20.30-22.00u.