Radio Voorkeur

Kunststof. Econoom en dichter Nachoem M. Wijnberg schreef sinds 1989 tien dichtbundels en vier romans. Een hoge productie voor de hoogleraar cultural entrepreneurship and management aan de UvA. Zijn laatste bundel is Liedjes. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Dit jaar is niet alleen het jubileum van Mozart, Sjostakovitsj en Schumann, maar ook van de Franse componist Marin Marais, die 350 jaar geleden geboren werd in Parijs. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. Gesprek met beeldend kunstenaar Sjaak Langenberg en ontwerpster Vanessa van Dam over de Biografie van de vaarweg Lemmer-Delfzijl die door 80 biografen werd beschreven. Verder Henk van Renssen over zijn boek De revolutieverzamelaar, een portret van de verslaggever George Nypels (1885-1977) na de Eerste Wereldoorlog reiscorrespondent voor het Algemeen Handelsblad. Concertzender, 20.04-22.00u.

Met het oog op morgen. Ex-VVD’er en lijsttrekker van de Partij voor de Vrijheid Geert Wilders is gast. Hij draait ook zijn favoriete muziek. Radio 1, 23.04-24.00u.