Prijs voor weblog Bureau Belgrado in Europese `Best of ...`

Hilversum. Bureau Belgrado is uitgeroepen tot beste Nederlandse weblog. Tijdens de uitreiking van The Best of Blog Awards (the BOBs) in Berlijn werd een eervolle vermelding toegekend aan Bieslog van Wim de Bie.

De makers van www.bureaubelgrado.nl zijn Marloes de Koning, correspondent van een aantal Nederlandse regionale kranten in Belgrado, en freelance journalist Werner Bossmann. De internationale jury heeft het weblog als Nederlandse winnaar gekozen omdat deze blog ”Oost-Europa op een originele en toegankelijke wijze op de kaart zet”.

Met de BOBs gaat initiatiefnemer Deutsche Welle naar de beste weblogs in tien talen. Radio Nederland Wereldomroep organiseerde het Nederlandse deel van de wedstrijd.

Wereldwijd waren meer dan 5.500 aanmeldingen. In Nederland schreven 376 blogs zich voor de competitie in. De internationale prijs voor beste weblog ging naar Sunlight Foundation uit de VS. www.sunlightfoundation.com/blog gaat over de handelwijze van het Amerikaanse Congres.