Oppositie verlamt Bangladesh

Oppositie verlamt Bangladesh Tongi, 13 nov. Aanhangers van de Awami League, een alliantie van veertien Bengaalse oppositiepartijen, demonstreren in Tongi, aan de rand van Dhaka, tegen de verkiezingscommissie. Zij eisen vervanging van de commissie, omdat zij de regerende Bengaalse Nationalistische Partij zou voortrekken in de aanloop naar de parlementsverkiezingen in januari. Al weken zijn er demonstraties in Dhaka en andere plaatsen. Daarbij zijn tientallen doden gevallen. Ondanks een demonstratieverbod wierpen demonstranten gisteren door heel Bangladesh wegblokkades op. De regering heeft gedreigd het leger in te zetten als de blokkades niet worden opgeheven. Foto AP Opposition Awami League activists shout slogans during a protest march in Tongi, on the outskirts of Dhaka, Bangladesh, Monday, Nov. 13, 2006. One demonstrator was killed when a police van ran him over in Bangladesh's capital on Monday, a news report said, as riot police fired rubber bullets and tear gas to break up thousands of stone-throwing protesters who demanded electoral reform. (AP Photo/Pavel Rahman) Associated Press