Nader bekeken

Een jaar geleden namen ze het tegen elkaar op in de Race of Champions, in het Stade de France in Parijs, in voor de gelegenheid gebouwde auto’s. De Amerikaanse Nascar-coureur Jeff Gordon versloeg de Nederlandse Formule 1-coureur Christijan Albers. Vorige week trouwden ze. Gordon voor de tweede keer, in Mexico, met een Belgisch fotomodel, Ingrid Vandenbosche, in stilte. Albers trouwde zaterdag in Amsterdam, met Liselore Kooijman. Met in de avond een groot feest in de Westergasfabriek in Amsterdam, met enkele honderden genodigden.

Voor Albers zit het raceseizoen er al op. De winter staat voor hem in het teken van het mede-ontwikkelen van de F1-wagen van het Nederlandse Spyker-team – met Ferrari-motor. Het huwelijk van Gordon had plaats tussen twee raceweekenden. Een paar dagen later behaalde hij de pole-position voor de Nascar-race van gisteravond in Phoenix, waarin hij vierde werd.