Internet Voorkeur

Bekende Nederlanders. Talloze websites maken inmiddels gebruik van Google Maps om gegevens digitaal in kaart te brengen. Het bekendste voorbeeld is Misdaadkaart.nl. Deze site haalt politieberichten van verschillende websites en combineert die gegevens met Google Maps. Hierdoor kun je precies zien welke misdaden rondom je eigen huis plaatsvinden. Ook We the people, de debatsite van nrc.next en NRC Handelsblad, maakte eerder dit jaar gebruik van de digitale Google kaarten. Hierop konden lezers hun eigen foto’s plaatsen. De nieuwste website die gebruikmaakt van Google Maps is Casabobo.nl. Deze site toont de huizen van tientallen bekende Nederlanders die in Google Maps te zien zijn. De site is een initiatief van het bedrijfje Greenberry, dat Google Maps-applicaties ontwikkelt. Jan-Willem van Beek van Greenberry meldde tegenover het ANP dat alle informatie die op de site staat afkomstig is van internet. Daarom schendt Casabobo.nl volgens hem niet de privacy van de BN’ers wier huizen getoond worden. De eerste dagen was de website door de grote belangstelling moeilijk bereikbaar. De gegevens over huizen van politici hebben de makers in verband met de verkiezingen uit eigen beweging verwijderd.

Voor huizen van BN’ers: www.casabobo.nl