Elton John wil georganiseerde religie verbieden

LONDEN, 13 NOV. Georganiseerde religie biedt geen ruimte voor compassie, zet aan tot haat tegen homoseksuelen, en zou daarom moeten worden verboden. Dat zegt de Britse popzanger Elton John in een interview met het gisteren verschenen Music Monthly Magazine. ”Georganiseerde religie blijkt niet te werken. Die verandert mensen in haatdragende kuddedieren.” John (60), die zelf homoseksueel is, klaagt vooral over de houding van de meeste godsdiensten ten opzichte van homoseksuelen. Ook bespeurt hij een gebrek aan leiderschap bij religieuze leiders. Die zouden volgens hem snel bijeen moeten komen om ”escalatie richting een Derde Wereldoorlog” te voorkomen. Ook zegt Elton John dat meer mensen de straat op moeten om hun stem te verheffen tegen geweld.