Crossen op strand van Scheveningen

Crossen op strand van Scheveningen Scheveningen, 13 nov. Voor het eerst sinds de jaren tachtig was er weer een strandcross in Scheveningen. Aanvankelijk gingen gistermiddag vijfhonderd coureurs van start, van wie telkens de langzaamsten afvielen. In de finale, gadegeslagen door meer dan 100.000 toeschouwers, ging de strijd tussen de Nederlander Marc de Reuver, de Belg Steve Ramon en de Fransman Timotei Potisek. Het parcours was zwaar: slechts het lange rechte stuk langs de waterlijn, waar de coureurs een snelheid van ongeveer 150 kilometer per uur haalden, kon zittend worden afgelegd. De Reuver, op een 450 cc Yamaha, bleef op het nippertje Ramon voor. De beloning voor de 23-jarige winnaar: 15.000 euro en een kampioensgordel die hij staand in een terreinwagen kreeg uitgereikt. Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold scheveningen strandcross foto rien zilvold motorsport motorcross Zilvold, Rien