Bureau Belgrado wint prijs beste Nederlandse blog

Hilversum, 13 nov. Bureau Belgrado is uitgeroepen tot beste Nederlandse weblog. Tijdens de uitreiking van The Best of Blog Awards (the BOBs) in Berlijn werd een eervolle vermelding toegekend aan Bieslog van Wim de Bie.

De makers van bureaubelgrado.nl zijn Marloes de Koning, correspondent in Belgrado van een aantal Nederlandse regionale kranten, en freelance journalist Werner Bossmann. De internationale jury koos Bureau Belgrado omdat het blog ”Oost-Europa op een originele en toegankelijke wijze op de kaart zet”.

Wereldwijd waren meer dan 5.500 aanmeldingen voor de awards, een initiatief van Deutsche Welle. In Nederland schreven 376 blogs zich voor de competitie in. De internationale prijs voor beste weblog ging naar Sunlight Foundation uit de VS. De winnende weblog, www.sunlightfoundation.com/blog gaat over de handelwijze van het Amerikaanse Congres.