Vier over rood

Vrolijk moderood kleurt de straten, zien Emma Wagenaar en C. Barton van Flymen (foto’ s)

LADIES IN RED: Miriam, Jessica, Denise en Bhagloe dragen de ‘kleur van de verleiding’ Tekst & beeld: productie Fashiontalk © C.Barton van Flymen straatmode Bhagloe (58) Flymen, C. Barton van

Geen zin zwart? Ga deze winter dan voor rood. Marco Borsato deed het al en zijn fans volgden en masse. Nu de rest nog. Het overheersende zwart en grijs krijgt de komende winter een oppepper door het gebruik van felrood. De Italiaanse mode-ontwerper Valentino heeft het altijd al geweten – er wordt niet voor niets door fashionistas vertederd over Valentino-rood gesproken, maar dit keer hebben wel erg veel mode-ontwerpers zich laten verleiden door deze opvallende kleur. Tijdens de shows zagen we bij alle merken minstens één rood kledingstuk op de catwalk. En dat niet alleen, de mode-ontwerpers kozen met z’n allen voor roodgekleurde accessoires, zoals riemen, schoenen en tassen. Perfect voor degenen die een geheel rood kledingstuk toch iets te veel vinden. Het bijzondere van rood is dat het elke outfit een vrolijke en vooral chique uitstraling geeft. Rood is niet voor niets de kleur van de verleiding; het drukt passie, hartstocht, maar ook macht uit.

Bhagloe (58) uit Amsterdam heeft de roodtrend tot in de puntjes doorgevoerd. Naast een rood linnen jasje en top schitteren ook haar lippen en nagels in deze opvallende kleur. „Ik heb mijn lippen en nagels altijd rood. Zonder voel ik me kaal”, geeft ze direct toe. Miriam (28) haar rode trenchcoat is helemaal zoals we hem zagen op de catwalks. Ze heeft hem in Parijs gekocht, omdat hij lekker knallend is. Dat de kleur in is wist ze eigenlijk nog niet. Miriam: „Ik ben niet zo met mode bezig. Ik houd gewoon van felle kleuren en rood staat me ook goed.” Jessica (32) uit Loosdrecht was ook op slag verliefd toen ze haar rood fluwelen colbert bij Pauw zag hangen. „Ik vind er alles mooi aan, de snit, de stof en vooral de kleur”, legt ze uit. Het is niet eens haar enige rode jasje. Naar eigen zeggen is ze eigenlijk te veel met kleding bezig, maar ze houdt niet van modegrillen. Ze gaat liever voor klassieke en tijdloze dingen die altijd kunnen. Denise (31) uit Amsterdam let wel heel erg op de mode. Ze draagt een lange, rode winterjas van Zara. „Ik lees Instyle en Glamour voor inspiratie, maar rood is ook mijn lievelingskleur”, zegt ze met een grote glimlach. „Ik heb zoveel in die kleur. Als ik iets mooi roods zie hangen, dan moet ik het hebben. En wat ben ik blij dat het één van de kleuren voor dit seizoen is!”

    • Emma Wagenaar