The Departed

The Departed FILM ***** Martin Scorsese bewijst zijn talent weer eens in een magistrale genrefilm. The Departed is een remake van Andrew Lau’s Infernal Affairs, en de setting is verplaatst van Hongkong naar de Ierse gemeenschap in Boston. De intrige bleef hetzelfde: een undercover agent en een gangster cirkelen als roofvogels om elkaar heen. „Scorsese bewijst het omgekeerde van de auteurstheorie, die zei dat je de echte kunstenaars zelfs in de meest pretentieloze waar kunt herkennen. Scorsese is een regisseur die juist in genrefilms kan excelleren. (...) En dan heeft The Departed nóg een troef in handen. Jack Nicholson speelt de maffiabaas Frank Costello, een boef zo oud, gemeen, idioot en charmant als geen er nog was.” Bianca Stigter, 8 november 2006 In: 62 bioscopen. JACK NICHOLSON stars as Frank Costello, the head of Boston’s Irish mob in Warner Bros. Pictures’ crime drama “The Departed.” PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. Andrew Cooper

Martin Scorsese bewijst zijn talent weer eens in een magistrale genrefilm. The Departed is een remake van Andrew Lau’s Infernal Affairs, en de setting is verplaatst van Hongkong naar de Ierse gemeenschap in Boston. De intrige bleef hetzelfde: een undercover agent en een gangster cirkelen als roofvogels om elkaar heen.

„Scorsese bewijst het omgekeerde van de auteurstheorie, die zei dat je de echte kunstenaars zelfs in de meest pretentieloze waar kunt herkennen. Scorsese is een regisseur die juist in genrefilms kan excelleren. (...) En dan heeft The Departed nóg een troef in handen. Jack Nicholson speelt de maffiabaas Frank Costello, een boef zo oud, gemeen, idioot en charmant als geen er nog was.”

Bianca Stigter, 8 november 2006

In: 62 bioscopen.