Televisie Voorkeur

actualiteit

Buitenhof. Gast o.a. Mark Rutte, lijsttrekker voor de VVD bij de komende Kamerverkiezingen. Ned. 2, 12.05-13.09u.

Weltspiegel. Reportages over vluchtelingen uit het ‘arbeidersparadijs’ Noord-Korea en de verkeersnachtmerrie in Hanoi. Een kapper uit Bagdad vertelt over de bedreigingen en het geweld tegen de beroepsgroep door fundamentalisten. ARD, 19.20-20.00u.

documentaire

Panorama: Russisch recht. Documentaire waarin een ongenadig licht wordt geworpen op het rechtssysteem in het Rusland van president Poetin. Canvas, 20.00-21.05u.

Inside the Kremlin. Documentaire over het Kremlin in Moskou. Gesprekken met mensen die werkzaam zijn in het machtscentrum, zoals koks, schoonmakers, elektriciens, veiligheidsmensen en zelfs een valkenier. België (Canvas), 21.05-22.00u.

Zembla: Afrekenen met de bouwfraude. Vijf jaar geleden onthulde Nova het bestaan van een enorme bouwfraude. In de documentaire wordt het totale fraudebedrag voor het eerst onthuld. Hieruit blijkt dat de bouwers ondanks forse geldboetes toch mild zijn aangepakt. De betrokken politici en ambtenaren gingen nagenoeg allemaal vrijuit. Ned. 3, 21.55-22.35u.

Arena. In het culturele programma een reportage waarin muzikant Pete Doherty en zijn band de Babyshambles zes maanden lang zijn gevolgd, onder meer tijdens tournees in Groot-Brittannië en op het vasteland van Europa, tijdens studio-opnamen en tijdens Doherty’s gang naar een afkick-centrum in een poging van zijn drugsverslaving af te komen. BBC 2, 23.45-0.55u.

praatprogramma

Tegenpolen. Praatprogramma met twee bekende mensen die praten over wezenlijke zaken waarover ze ernstig van mening verschillen. Deze keer staan de rechtsfilosoof Afshin Ellian en de cultuurhistoricus Thomas von der Dunk tegenover elkaar. Ned.2, 22.50-23.20u.

Nooitgedacht. Kerkjurist en hoogleraar Rik Torfs is op zoek naar de ‘dubbelzinnigheid des levens’. Hij praat met gast Goedele Liekens over verloren jeugdidealen, tv-voyeurisme en reïncarnatie. Canvas, 22.50-23.30u.

Helpdesk live. Een panel gaat rechtstreeks in op geloofs- en levensvragen die door kijkers via internet, e-mail en telefoon zijn gesteld. Ned. 2, 0.10-0.55u.

Informatief

3FM Serious TV. Serie reportages over het radiostation 3FM. Naast beelden van de totstandkoming van het radioprogramma, met o.a. de presentatoren Giel Beelen en Claudia de Breij in actie, en een verslag van de activiteiten van 3FM buiten de studio’s in Hilversum. Ned.3, 19.00-19.30u.

kunst

Boeken. Gesprek met Paul de Beer (hoogleraar arbeidsverhoudingen UvA) en Jelle van der Meer (journalist) schrijvers van het boek Gelijk! Over de noodzakelijke terugkeer van een klassiek ideaal waarin wordt gepleit tegen de teloorgang van het streven naar gelijkheid, vanouds een belangrijk thema in de Nederlandse politiek. Ned.1, 11.30-12.00u.

NPS Arena. Na een talkshow over de eerste flamenco-biennale wordt Burnt toast opgevoerd, een komische mini-opera over relaties tussen mensen. Verder onder meer een masterclass met de Italiaanse pianist Alessio Bax. Ned. 2, 17.05-18.55u.

amusement

Kipling: A remembrance tale. Docudrama over de Britse schrijver/dichter Rudyard Kipling (1865-1936), die vooral bekend werd door zijn roman Jungle book en zijn dichtregel ‘East is East en West is West en never the twain shall meet’. Hij verloor zijn enige zoon Jack tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met Peter Guinness als Kipling. BBC 1, 19.35-20.35u.

sport

Sunday Grandstand. Sportprogramma. Met onder meer turnen en rugby. BBC 2, 16.05-18.30u.

NOS-Studio Sport. Rechtstreeks verslag van de WB schaatswedstrijden over 500 meter mannen, 1000 meter mannen en vrouwen en 3000 meter vrouwen. Verder een verslag van de Dutch Open badminton, Ned. 1, 13.09-19.05u.

De wedstrijden. Samenvattingen van de in de eredivisie gespeelde wedstrijden, gevolgd door samenvattingen uit de Bundesliga, Primera Division en Schotse Premier League en een terugblik op de eredivisiewedstrijden. Talpa, 19.00-20.30 & 22.05-23.45u.