Televisie Film van de dag

Uit Every Stewardess goes to Heaven. scene uit de film Every Stewardess Goes to Heaven (2002) Oorspronkelijke titel: Todas las azafates van el cielo FOTO: Cinemien Cinemien

Every Stewardess goes to Heaven. Het Amsterdamse filmtheater Rialto en vier andere filmhuizen bieden tot half november een overzicht van de Nieuwe Argentijnse Cinema. Een van de meest bekende regisseurs die onder deze nieuwe golf wordt geschaard, is Daniel Burman. Burman verdiept zich in de joodse diaspora in Buenos Aires en hun zoektocht naar een eigen identiteit. Wat dat betreft is Every Stewardess goes to Heaven een atypische Burmanfilm. Het is een tikje melancholische komedie over twee dolende zielen. Stewardess Teresa is zwanger en twijfelt of ze een abortus wil. Oogarts Julian is zijn vrouw (een stewardess) verloren en wil haar as uitstrooien in Ushuaia, het plaatsje dicht bij de Zuidpoolcirkel waar hij haar ontmoette. Hij zit in hetzelfde vliegtuig als Teresa, deelt hetzelfde hotel én beiden hebben zelfmoordplannen. Kortom, ze zijn voor elkaar geschapen.(Daniel Burman, 2002, Argentinië), Ned. 2, 0.05-1.35u.

André Waardenburg