Stormachtig

Het weekeinde zal onstuimig en herfstachtig verlopen. Zo trekt de westenwind vanavond en vannacht geleidelijk verder aan, waardoor aan de noordwestkust enige tijd een stormachtige wind zal staan. Verder landinwaarts blijft de wind beperkt, matig tot vrij krachtig. Door de sterke wind koelt het echter niet zo snel af, waardoor de minimumtemperatuur vannacht rond 8 graden ligt.

Zondagochtend blijft de wind nog flink doorgaan, maar in de loop van zondag neemt de wind aan zee af tot hard. Verder wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en vallen er vooral in de ochtend nog enkele buien.

De middag lijkt vooralsnog flink droger te verlopen, waarbij ook de zon meer ruimte krijgt. Het kwik loopt daarbij op tot maximaal 10 of 11 graden.

In de nacht naar maandag neemt de wind verder af. De bewolking neemt echter toe doordat een frontale storing nadert. Deze storing veroorzaakt maandag perioden met regen en een bewolkt weerbeeld. Omdat de aangevoerde lucht zachter is, wordt het wel iets warmer met middagtemperaturen rond 14 graden. In de loop van de middag klaart het vervolgens wat op, al kan nog steeds een lokaal buitje vallen.

Gedurende dinsdag en woensdag verandert er vervolgens weinig aan het heersende weerbeeld. Zonnige momenten worden afgewisseld met wolkenvelden en af en toe valt er een lichte bui.

De wind waait daarbij uit meest zuidwestelijke richtingen en de middagtemperatuur ligt op de meeste plaatsen tussen 12 en 14 graden.