Radio Voorkeur

De andere wereld. Onder meer een gesprek met Joost Lagendijk, Europarlementariër voor GroenLinks en voorzitter van de Turkije-delegatie van het Europees Parlement, over de vraag of Turkije wel of niet bij Europa hoort. Ook een reportage over hoe een dakloze zwerver en een hypermobiele vermogende zwerver met laptop en mobiele telefoon leven. Radio 1, 7.04-8.00u.

Schepper & co. Verslag van het verkiezingsdebat afgelopen woensdag met de christelijke lijsttrekkers in theater De Flint in Amersfoort: Jan Peter Balkenende (CDA), Bas van der Vlies (SGP) en André Rouvoet (ChristenUnie). Radio 5, 15.04-17.00u.

Opium. Dichter en schrijver Bart Chabot vertelt over zijn bundel met herschreven verhalen FC Dood. Verder acteur John Buijsman over zijn nieuwe voorstelling Niemandsverdriet, van schrijver Peer Wittenbols bij Toneelgroep Oostpool, die zich afspeelt in een militair hospitaal in de Eerste Wereldoorlog. Radio 1, 19.04-20.00u.

Met het oog op morgen. Gast is lijsttrekker van D66 Alexander Pechtold. Radio 1, 23.04-24.00u.