Radio Voorkeur

Opera live: Manon. Opnamen uit september van de uitvoering van de opera Manon van Jules Massenet door koor en orkest van de Nationale Reisopera en Orkest van het Oosten onder leiding van Brad Cohen in het Zwolse Theater De Spiegel. Met de solisten Sinéad Mulhern, Peter Auty, Michael Kraus, André Post, Lenneke Ruiten en Monique Scholten. Studiogast is componist Robin de Raaff. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Jan Siebelink veroverde met zijn boek Knielen op een bed violen vorig jaar de AKO Literatuurprijs en vertelt over het succes en het vervolg op dat boek, de roman Engelen van het duister die hij vijf jaar geleden al schreef en nu opnieuw is uitgegeven. Verder tenor Marcel Beekman, die al jaren liederen van Schubert in het Duits zingt maar sinds kort ook in het Nederlands, en aandacht voor de Flamenco Biënnale in Amsterdam en Utrecht. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. Loek Kessels, bekend als ‘Lieve Mona’, praat over haar verhalen, romans en tientallen kinderboeken. Zij was 25 jaar lang Mona van de gelijknamige brievenrubriek in het roddelblad Story. Radio 1, 0.02-1.00u.