Rabobank in telefonie

De Rabobank gaat mobiele telefonie aanbieden. Door zelf abonnementen te verkopen hoopt het bedrijf bankieren op de mobiele telefoon te stimuleren.

Dat melden verschillende bronnen in de telecomsector. Maandag maakt de Rabobank naar verwachting de details bekend. De bank zal gebruikmaken van het netwerk van mobiele aanbieder Orange. De Rabobank is in Nederland de eerste bank die de stap naar mobiele telefonie maakt.

De Rabobank is al zeven jaar bezig met mobiel bankieren. Sinds 2002 kunnen klanten via mobiel internet ook bijvoorbeeld betalen of saldo-informatie opvragen. Maar de Rabobank meldde onlangs ontevreden te zijn over het aantal mensen dat mobiel bankiert. Ongeveer 17.000 klanten hebben zich tot nu toe geregistreerd voor Rabo Mobielbankieren, een fractie van de 9 miljoen particuliere en zakelijk klanten die de Rabobank Groep in Nederland heeft.

    • Elske Schouten